Чим замінити споживання цукру?

Чим замінити споживання цукру?

В даний час зріс інтерес людей до здорового харчування. Багато людей запитують: «Як наша дієта впливає на наше здоров’я»? Нині є докази те, що неправильне харчування пов’язані з розвитком серйозних захворювань.

Багато людей скорочують споживання м’яса, особливо м’яса, багатого білком, приймаючи харчові добавки та значною мірою уникаючи цукру. Замість них використовують підсолоджувачі, які вважаються менш шкідливими. Принаймні така переважна думка.

Є багато можливостей для замінників цукру. Існують натуральні продукти, такі як мед, сироп агави або кокосовий цукор, а також підсолоджувачі на основі хімічних сполук, таких як аспартам, еририт або ксиліт.

Замінники цукру

Будь-хто, хто вважає, що кокосовий цукор корисніший за звичайний столовий цукор, стає жертвою хитрощів рекламної індустрії. Цукор квіток кокосу складається на 70-90% із сахарози.

Сахароза це столовий цукор, тому кокосовий цукор у кольорі не дуже корисний. Лише невелика кількість мінералів та вітамінів посилює властивості кокосового цукру у квітучому стані. Крім того, видалення цукру з квіток кокосу підвищує рівень цукру в крові так само, як і звичайний домашній цукор.

Підсолоджувачі

Це не відноситься до підсолоджувачів. Підсолоджувачі, такі як аспартам або цикламат, виробляються штучно і набагато солодші за цукор промислового виробництва. Зазвичай вони продаються у пляшках у вигляді білих пігулок, тому їх можна додавати в чай ​​чи каву.

Підсолоджувач не містить калорій і не впливає на здоров’я зубів або рівень цукру в крові. Тому цукор не робить шкідливого на наш організм.

Недоліки підсолоджувачів:

  • Цукор, який ми їмо, зв’язується з певними рецепторами під час травлення, змушуючи нас почуватися ситими. Оскільки підсолоджувачі несумісні з цими рецепторами, відчуття ситості відсутнє, а почуття голоду виникає швидше.
  • Крім того, підсолоджувачі негативно впливають на нашу систему травлення, порушуючи баланс кишкової флори. Однак це відбувається тільки при вживанні великої кількості підсолоджувачів. Помірне споживання нешкідливе і не має жодного ефекту.

Алкоголь із цукром

Цукровий спирт – це тип вуглеводів, який робить їжу солодкою, але містить вдвічі менше калорій, ніж звичайний цукор. Тому його часто використовують у випічці. Вживання цих приготовлених продуктів не впливає на наш організм, але змушує нас почуватися ситими.

Що ми можемо з цього зробити?

Споживання великої кількості цукру справді шкідливе. Отже, якщо ви помітили, що рівень цукру в крові підвищується, вам необхідно знизити його. Але при цьому вибирайте правильні альтернативи.

Наприклад, можна відмовитися від додавання цукру в чай ​​і замінити його чайною ложкою меду. Оскільки мед такий самий калорійний, як і цукор, він також містить корисні речовини.

До речі, варення, які були такі популярні за радянських часів, не такі вже й корисні, як можна подумати. Вони містять багато цукру та дуже солодкі.

Спробуйте перейти на підсолоджувачі на основі цукрового спирту, це найкраща альтернатива цукру. Прикладами цукрових спиртів є еририт та ксиліт.

Крім того, організм можна навчити повністю скорочувати споживання солодкого. Це питання дисципліни.

Поділіться новиною